Vincent S Hasselgård

↦ Design & Web stuff ↤

Publisert: 29. januar 2013
Emner: ,

I går var jeg på et veldig interessant foredrag med David Pearson som bl.a. har designet en ekstrem mengde av Penguin sine bøker. Han har også jobbet for andre forlag og har også sitt eget forlag.

David Pearson viste frem massevis av eksempler av både publiserte og upubliserte arbeider og hvordan han jobbet i Penguin kontra det å jobbe for andre forlag. Han var veldig takknemlig for hvor mye spillerom han fikk hos Penguin. Og det ser ut til at det lønte seg både for han og for Penguin.

Pearson fortalte en morsom historie om Penguin Popular Classics (grønn bok på bildet): Originalt var bakgrunnen dyp rød og uten teksten “Penguin Popular Classics” på, men forlaget insisterte på at teksten måtte være med og fargen måtte byttes fordi omslaget var for fin. Han fikk rett og slett beskjed om å gjøre bokserien litt styggere fordi at forlaget var redd denne rimelige bokserien skulle være mer innbydende enn de dyrere bøkene.

Fant også ut at jeg må skaffe meg boken “Penguin by Design” som tar for seg bokomslag på Penguin-bøker fra 1935–2005.

9780713998399H

— sjekk ut flere bokomslag av David Pearson på hans nettside.